Over ons

Bestuursploeg

Jullie denken waarschijnlijk: “Aha, Stille Meeuw, dat zijn die lui die ons op de opening en het groepsfeest een pannekoekske en een drankske serveren!” Jep, dat zijn wij inderdaad, maar we doen nog vééél meer.


Stille Meeuw is eigenlijk een bende oudscouters en ouders die via het organiseren van allerlei activiteiten (zie verder) wat geld in het laatje proberen te brengen om scouting Jobertus te ondersteunen. Hiermee wordt o.a. de bouw en het onderhoud van het lokaal, gas-en elektriciteitskosten, tenten en ander kampmateriaal gefinancierd.

Maar de werking van Stille Meeuw beperkt zich niet tot deze financiële ondersteuning. “Eens scout, altijd scout” is niet zomaar een holle leuze. Bij vele Jobertusianen blijft het scoutshart verder kloppen, ook al doen zij niet meer actief aan scouting. Stille Meeuw wil dan ook deze groep van mensen nog eens een keertje bijeenbrengen via allerhande activiteiten. Naast oudscouters en oudleiding zijn ook ouders en sympathisanten meer dan welkom.

In de statuten van de vzw Stille Meeuw staan deze twee doelstellingen van SM een beetje officiëler verwoord:

  1. Behulpzaam zijn bij het scheppen van de nodige materiële, pedagogische en morele voorwaarden voor een goede werking en uitbouw van de scoutsgroep Jobertus onder de Brasschaatse jeugd.
  2. De scoutsgedachte en vriendschapsbanden tussen de oud-leden, ouders en sympathisanten en allen die om scouting bekommerd zijn, in stand houden en ontwikkelen.

Voilà, dan hopen wij jullie te mogen begroeten op één van onze activiteiten!